Čo robiť v čase ohrozenia vírusovou infekciou, či už v čase sezónnej chrípky alebo pri pandémii koronavírusu, pre posilnenie imunity? Prevencia je kľúčová, a preto, ak chceme čo najviac minimalizovať riziko infekcie koronavírusom, či inými mikroorganizmami mali by sme urobiť 2 veci: ...
čítať viacČlenovia Slovenskej asociácie pre výživu a prevenciu (SAVP) sa v októbri aktívne zúčastnili dvoch významných konferencií v rámci vzdelávania lekárov ...
čítať viacZelený čaj je obsahuje mnohé rastlinné zlúčeniny, ktoré môžu mať pozitívne účinky na zdravie. napr. silné antioxidanty nazývané katechíny pomáhajúce chrániť pred rakovinou...
čítať viacV súčastnosti sa o sacharidoch veľa hovorí. Nie všetky informácie sú pravdivé. Mnohí ľudia pod pojmom sacharidy vidia len jednoduchý cukor, niektorí ich úplne zatracujú a presadzujú extrémne nízkosacharidovú až ketogénnu stravu, iní tvrdia, že podiel sacharidov...
čítať viacRenomovaný vedec Dr. David Katz v tomto rozhovore ponúka odpovede na otázky, ktoré si o často diskutovaných potravinách kladie väčšina z nás.
Súhlasíme s názormi popredných svetových expertov na výživu, že čo sa týka kontroly hmotnosti a prevencie obezity, „vojna diét” sa už skončila. Predpokladáme, že ešte stále sa budú objavovať autori a informácie, ktorí budú tvrdiť niečo iné a súčasne vzbudzovať dojem, že ...
čítať viac